Tags

, , ,

Așa cum anticipam într-un articol precedent, deținătorul titlului european la categoria super bamtamweight Liam Davies a renunțat la acesta, favoriți pentru a și-l adjudeca fiind aspirantul obligatoriu Ionuț Băluță și următorul în ierarhia EUBC, britanicul Dennis McCann. McCann a declarat deja că își dorește un nou meci cu Ionuț, conturile între ei rămânând neîncheiate după meciul din august 2023 când partida a fost întreruptă exact la timpul potrivit pentru ca englezul să nu piardă, Ionuț câștigând clar reprizele de dinainte de întreruperea cauzată de tăietura de pe fruntea protejatului. Doi arbitri aveau ca prin minune 86-86, așa încât verdictul a fost unul de egalitate cu un profund iz de nedreptate.

Între timp McCann a mai luptat o dată, chiar luna trecută, obținând o victorie la puncte în fața lui Brad Strand (11-0-0). Ionuț nu a avut niciun meci în aceste 8 luni, refuzând în mai multe rânduri meciurile care i-au fost puse în față și care îl puneau în postura de tester pentru prospectele britanicilor aflate în căutarea afirmării. Aici îl înțeleg și aprob cu tărie, el obținându-și poziția actuală cu propriile eforturi și după o carieră lungă și extrem de grea. Faptul că are pretenția la meciuri mari, pe măsura locului ocupat în ierarhii și al spectacolului pe care îl generează este absolut normal.

Într-o declarație făcută celor de la AEBOX, Ionuț se îndoiește cu tărie de dorința lui McCann de a se mai bate cu el:

În ceea ce îl privește pe Dennis McCann, tot ce spune el este o minciună. Dacă și-ar fi dorit cu adevărat să ne luptăm, ar fi acceptat ofertele din decembrie și februarie. El spune doar că vrea remach-tul fiindcă foarte mulți fani ai lui îl presează cu asta și vrea să dea bine pe social media. Dacă erau convinși că mă pot bate, ar fi acceptat ofertele de la bun început. În acest moment sunt aspirantul obligatoriu la titlul EBU European și aștept să mi se confirme. Sunt, ca întotdeauna, pregătit pentru lupte importante.

Ionut Băluță

Deci va lupta Ionuț cu McCann până la urmă? Termenul limită pentru oferte sau înțelegeri este 16 aprilie, dată la care ar trebui să știm care va fi următorul pas al românului. Eu unul nu mi-aș dori neapărat să-l văd iar în ring cu englezul. Sincer sper ca Ionuț să obțină în sfârșit un meci demn de valoarea lui, fără griji că va fi furat de judecători sau sabotat de manageri. Voi încerca să obțin în zilele următoare și poziția lui în această privință, pe care am să v-o fac cunoscută când o voi avea.